Eksempel på fremtidsfuldmagt: 3 overvejelser du bør have
Er du tvivl om, hvordan du laver en fremtidsfuldmagt? En fremtidsfuldmagt er et særdeles vigtigt dokument at have styr på, og derfor er det godt at vide, hvad der skal indgå i fuldmagten. Se herunder 3 overvejelser du bør have, når du opretter din fremtidsfuldmagt.
Opret en fremtidsfuldmagt lige her
Hvad er en fremtidsfuldmagt?
En fremtidsfuldmagt er et dokument, der giver en anden person mulighed for at træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det. Det kan være, hvis du er syg og lider af blandt andet sygdommen demens, hvor du ikke kan varetage dine personlige interesser.
Dermed fungerer en fremtidsfuldmagt som en sikring for dine interesser i fremtiden. I selve fuldmagten kan du nemlig vælge, hvilke personer der skal varetage dine økonomiske og sociale forhold, hvis du selv mister evnen.
En fremtidsfuldmagt kan derfor være en god måde at sikre, at dine ønsker og interesser bliver fulgt, hvis du på et tidspunkt ikke selv er i stand til at varetage disse.
Læs mere om fremtidsfuldmagter her
4 eksempler på ting, der skal være i din fremtidsfuldmagt
Herunder ser du eksempler på ting, du skal tage stilling til og skrive i din fremtidsfuldmagt.
- Oplysninger om dig selv og dine fuldmægtige.
- Bestemmelser om, hvilke anliggender din fuldmægtige skal have beføjelse til at varetage.
- Overvejelser om, hvilke beføjelser din fuldmægtige skal have.
- Konkretisering af, hvornår fremtidsfuldmagten skal træde i kraft.
Herefter er det vigtigt at være så præcis som muligt i din fremtidsfuldmagt, så du sørger for, at dine fuldmægtige ved, hvad de skal gøre og kan råde over.
Tilbud: Opret en fremtidsfuldmagt her
Hvad må en fremtidsfuldmagt ikke indeholde?
Når du skal udarbejde din fremtidsfuldmagt er det vigtigt at vide, at det ikke er alt, der må stå i en fremtidsfuldmagt. En gyldig fremtidsfuldmagt må ikke indeholde områder såsom disse:
- Dine fuldmægtige kan ikke ændre et testamente på dine vegne
- Samtidig kan dine fuldmægtige heller ikke indgå et ægteskab for dig
- Endelig må de ikke afskære sociale relationer fra dig, som du ikke har indvilget i
Læs også: Hvilke andre ydelser tilbyder Jura-Docs?
3 ting du skal overveje, når du opretter en fremtidsfuldmagt
1. Hvem skal være fuldmægtig?
Det er vigtigt at vælge en person, du har tillid til og som du mener vil varetage dine interesser på den bedste måde. Det kan være en god ide at vælge en person, der har erfaring med at varetage andres anliggender, f.eks. en pårørende eller en advokat tæt på familien.
Fordelene ved at vælge en pårørende er, at det er dem som kender dig bedst og dermed også kender dine personlige forhold, hvorimod en advokat formentlig kun vil tage stilling til det juridiske område herunder rådgivning og vejledning.
2. Hvilke interesser skal den fuldmægtige have beføjelse til at varetage?
Det er vigtigt at være så specifik som muligt, så der ikke er tvivl om, hvad fuldmægtigen har beføjelse til at tage stilling til. Det kan f.eks. være primære økonomiske forhold og forhold af mere social karakter.
- Hvornår skal fremtidsfuldmagten træde i kraft?
Det er vigtigt at bestemme, hvornår fremtidsfuldmagten skal tages i brug, f.eks. når en læge har erklæret dig for ikke længere at være i stand til at tage stilling til dine interesser, eller når du selv erklærer dig ude af stand til at tage stilling. En lægeerklæring kan ofte være en god faktor at måle ud fra.
Læs også: Hvad er Jura-Docs?
Har dhttps://jura-docs.dku spørgsmål til hvordan du laver en fremtidsfuldmagt?
Er du stadig i tvivl om, hvordan du skal lave en fremtidsfuldmagt, eller sidder du med nogle mere generelle spørgsmål til, hvad en fremtidsfuldmagt er?
Så kan du altid ringe til os på tlf. +45 42 90 13 00 eller skrive til os på [email protected].
Du kan også oprette din egen fremtidsfuldmagt lige her
Vi ser frem til at hjælpe dig hele vejen gennem processen.