Børnetestamente

Hvis du har børn under 18 år, er det en god idé at få lavet et børnetestamente. Her har du mulighed for at tildele én eller flere personer forældremyndigheden til dine børn i tilfælde af, at du går bort. Det er derfor den bedste måde at sikre dine børn på, idet du kan have indflydelse på, hvem der vil være de bedste værger for dine børn.

Pris: 199
Nemt udfyldt
5 min.
Oprettelse
Spar 1.500
Ift. advokater
Trustpilot ®
5 stjerner

Forældremyndighed

Hvis du en dag går bort er det i sidste ende Familieretshuset, som skal tage endelig stilling til, hvem der skal have forældremyndigheden og derved være værge for dine børn. De vil derfor kunne træffe afgørelse om denne vigtige beslutning på baggrund af nogle få oplysninger. Du har dog mulighed for at have indflydelse på dette ved at lave et børnetestamente, som kan have en afgørende betydning på deres afgørelse. Her vil du nemlig kunne uddybe, hvorfor den pågældende person(er) skal tildeles forældremyndigheden over dine børn. Du har dog også mulighed for at tilkendegive, hvem du ikke mener skal tildeles den.

Børnetestamente

 • Få indflydelse på barnets værge
 • Modtag straks på mail
 • Vi hjælper hele vejen
 • Få sikret dig og din familie

Flere ansøgere om at blive værge

Der kan også opstå den situation, at der er flere som ansøger om forældremyndigheden over dine børn. Her vil børnetestamentet også være med til at belyse, hvem du synes er bedst egnet til at passe på dine børn.

Hvorfor er det en god idé at få lavet et børnetestamente?

Selvom det ikke er garanteret, at Familieretshuset vil følge den anbefaling, du laver om værge for børnene, så vil du stå meget bedre. Hvis der intet testamente er, har Familieretshuset ikke noget at læne sig op af.

Hvad koster et børnetestamente?

Hos os er det gratis at få lavet et børnetestamente i forbindelse med oprettelsen af et normalt testamente. Dvs. det er helt gratis, og det er uanset antallet af børn du måtte have. Hvis du vil oprette et separat børnetestamente koster dette 199 kr.

Opret Børnetestamente
Få indflydelse på hvem der skal tage sig af dit barn!
Opret Nu - 199 kr.

Læs mere om: Hvem arver, Forside, Kontakt, Om os

Hvad ligger familieretten vægt på?

Det er Familieretshuset, der træffer den endelig afgørelse om, hvem der tildeles forældremyndigheden. Det er hvad der vurderes som bedst for børnene, der er det vigtigste forhold. Hvis der er lavet et børnetestamente, så vil Familieretshuset i langt de fleste tilfælde følge jeres ønsker.

Hvad koster et børnetestamente?

Et børnetestamente er gratis i forbindelse med oprettelsen af et testamente hos os. Det er uanset antallet af børn – det vil altid være gratis.

Kan jeg fortryde et børnetestamente?

Ja, man kan godt få det annulleret. Man skal kontakte retten eller os, så vi kan hjælpe med det.

Hvorfor lave et børnetestamente?

Hvis I vil have indflydelse på Jeres barns opvækst, hvis det forfærdelige skulle ske, at I begge går bort inden barnet er myndig. Ellers bestemmer Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen). I børnetestamentet kan I også bestemme, at en værge skal modtage noget økonomisk kompensation.

Hvad skal med i et børnetestamente og er der nogen formkrav?

Der findes ingen formkrav for børnetestamentet, så et stykke papir med datering og underskrift kan være nok. Det skal dog opdages i forbindelse med jeres evt. død. Derfor er det en god idé at få det indarbejdet i et notartestamente. I børnetestamentet kan I også bestemme, at en værge skal modtage noget økonomisk kompensation.

Opret online nu
 • 199 kr
 • Tager kun 5 min
 • Fire lette trin:
 • 1. Udfyld formular
 • 2. Få testamentet på mail
 • 3. Underskriv dokumentet
 • 4. Valgfrit: Notar