Fremtidsfuldmagt blanket: Få en nu, og se hvad den skal indeholde

Vil du gerne oprette en fremtidsfuldmagt for at sikre dine økonomiske og personlige interesser på sigt? Så er det vigtigt at blive klar over, hvad en fremtidsfuldmagt skal indeholde. Følg vores blanket herunder og se hvilke oplysninger du skal have med.

Opret en fremtidsfuldmagt her

Hvad er en blanket til fremtidsfuldmagter?

En blanket til fremtidsfuldmagten er en slags formular eller opskrift, som kan benyttes til inspiration, når du udfylder en fremtidsfuldmagt. Hos Jura-Docs indeholder blanketten nogle felter, hvor du skal indgive nogle oplysninger om dig og dine fuldmægtige. Efter indgivelsen af dette skal du overveje, hvad dine fremtidsfuldmægtige skal kunne råde over. Når du har fuldt blanketten til ende kan du være sikker på, at du har fået alle de nødvendige oplysninger med.

Det er vigtigt at udfylde blanketten korrekt, så du kan sikre, at dine ønsker bliver respekteret, hvis du ikke længere er i stand til at træffe beslutninger selv. Derfor er det også vigtigt, at du forstår og har accepteret alle elementer af din fremtidsfuldmagt.

Følg vores blanket og opret din fremtidsfuldmagt i dag

3 gode grunde til at oprette en fremtidsfuldmagt

Der er mange forskellige gode grunde til at oprette en fremtidsfuldmagt. Her ser du 3 af dem:

 1. Selvbestemmelse: Med en fremtidsfuldmagt bestemmer du udelukkende selv over, hvad der skal ske med din økonomi og personlige forhold, når du ikke selv kan råde over den. På samme måde bestemmer du altså også, hvem der skal varetage dine interesser. Dermed kan du vælge en person, som du føler dig tryg ved.
 2. Ro i maven: Du kan samtidig spare dig selv for unødvendigt stress ved at have tænkt på, hvad der skal ske i fremtiden. Når du først har oprettet fuldmagten ligger den blot klar, indtil den skal tages i brug. Derfor kan du med ro i maven være sikker på, at dine ønsker bliver opfyldt, når du ikke selv er i stand til at varetage dine egne interesser.
 3. Konsekvenser: Hvis ikke du har udfyldt en fremtidsfuldmagt, inden det er for sent, kan der opstå nogle ubehagelige konsekvenser. Du kan for eksempel udsættes for, at det er en person, som ikke kender dig, der skal varetage din økonomi. På den måde er det altså ikke sikkert, at denne person benytter din økonomi, som du ønsker det. Derfor er der god grund til at oprette en fremtidsfuldmagt for at undgå at havne i sådanne situationer.

Læs mere om fremtidsfuldmagter her

Hvad skal en fremtidsfuldmagt indeholde?

Ved oprettelsen af en fremtidsfuldmagt kan du måske føle dig forvirret over, hvilke oplysninger du skal have med. Det er meget naturligt, da det i forvejen kan være overvældende at skulle træffe sådanne juridiske beslutninger for dig selv. Herunder har vi samlet en liste over ting, som en fremtidsfuldmagt typisk indeholder:

 • Oplysninger om dig som fuldmagtsgiver
 • Oplysninger om dine udvalgte fuldmægtige
 • En oversigt over, hvad fuldmagten giver beføjelser til
 • Et eventuelt honorar til dine fuldmægtige
 • Fuldmagtsgiverens underskrift

Læs også: Hvad er Jura-Docs?

Hvad kan dine fuldmægtige ikke råde over ved en fremtidsfuldmagt?

Det er ikke alt, som dine fuldmægtige kan råde over, når du har oprettet en fremtidsfuldmagt. Der er nogle bestemte områder, hvor dine fuldmægtige ikke kan ændre noget. Disse områder indebærer eksempelvis:

 • Oprettelse af testamente: Dine fuldmægtige får med en fremtidsfuldmagt ikke adgang til at ændre dit testamente, og der er derfor ingen risiko for, at dine fuldmægtige vælger at tilgodese sig selv i form af en ændring af selve testamentet.
 • Indgåelse af ægteskab: Bare fordi du har lavet en fremtidsfuldmagt betyder det ikke, at dine fuldmægtige kan foretage alle beslutninger. Herunder følger indgåelsen af et nyt ægteskab, som et område dine fuldmægtige ikke kan råde over.
 • Sende dig på plejehjem: I sociallovgivningen er det bestemt, at dine fuldmægtige heller ikke bare kan sende dig på plejehjem. Derfor er der altså også en sikkerhed for, at du ikke ender et sted, som du ikke har lyst til at være på.
 • Forbigåelse af sociale relationer: En fremtidsfuldmagt gør heller ikke dine fuldmægtige i stand til at afskære sociale relationer fra dig til andre familiemedlemmer. Der kan måske være nogle omstændigheder, som gør dine fuldmægtige interesseret i at afskære andre familiemedlemmer, men dette er endnu et område, som de ikke kan råde over.

Følg vores blanket og få en fremtidsfuldmagt på 10 minutter

Hos Jura-Docs har vi udarbejdet en blanket, som du kan bruge som vejledning gennem oprettelsen af en fremtidsfuldmagt. Med udfyldningen af denne blanket sikrer du, at din fremtidsfuldmagt lever op til alle de krav der stilles. På samme tid kan vi også yde hjælp og rådgivning i forbindelse med oprettelsen og tinglysningen af dokumentet.

Dermed sikrer du også, at din fremtidsfuldmagt er juridisk gyldig, og den derfor kan aktiveres af Familieretshuset efter anmodning af dine fuldmægtige, når det bliver nødvendigt.

Hvis du benytter vores skabelon kan du udforme din fremtidsfuldmagt med alle nødvendige oplysninger på omkring 10 minutter.

Opret din fremtidsfuldmagt lige her

Har du spørgsmål angående fremtidsfuldmagter?

Synes du, at vores blanket er forvirrende eller er du i tvivl om, hvordan du starte med at lave en fremtidsfuldmagt?

Så tøv endelig ikke med at kontakte os her.

Du kan også skrive til os på [email protected] eller ringe til os på tlf. +45 42 90 13 00.

Vi glæder os til at hjælpe dig.