Få din fremtidsfuldmagt som pdf på kun 10 minutter

Har du brug for at udfylde en fremtidsfuldmagt? Det kan være en uoverskuelig proces, men det behøver ikke at være så kompliceret. Se her hvordan du hurtigt og nemt kan få din fremtidsfuldmagt som en pdf-fil på kun 10 minutter.

Opret din fremtidsfuldmagt lige her

Hvad betyder fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, der giver en anden person ret til at træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det. Det kan være nyttigt, hvis du f.eks. skulle blive ramt af demens, hvor det kan være svært at træffe dine egne beslutninger.

Det kan være meget nyttigt at lave en fremtidsfuldmagt, imens du er rask, så du med tryghed ved, at dine pårørende vil varetage dine interesser på den bedst mulige måde, når du ikke selv kan det.

Læs mere om fremtidsfuldmagter her

Hvad skal jeg gøre for at få en fremtidsfuldmagt?

Du kan få en fremtidsfuldmagt på flere forskellige måder. Du kan eksempelvis spørge en advokat om vejledning og få denne person til at lave en fremtidsfuldmagt efter dine ønsker. Dette er dog ofte en dyr løsning, da advokater har en høj pris.

Samtidig findes der forskellige elektroniske løsninger, hvor du kan sammensætte din fremtidsfuldmagt efter dine ønsker. Hos Jura-Docs er der derudover mulighed for at få fuld rådgivning gennem hele processen lige fra begyndelsen til, at din underskrift er sat. Disse elektroniske løsninger er billigere end advokaterne, og kan derfor være en rigtig god løsning.

Læs også: Hvad er Jura-Docs?

5 fordele ved at have en fremtidsfuldmagt

Mange sidder måske tilbage med en følelse af, at der ikke er noget behov for at oprette en fremtidsfuldmagt, når du har det godt og der er mange år til du bliver gammel. Imidlertid er der dog nogle klare fordele ved at have en fremtidsfuldmagt. Her ser du 5 af dem:

  1. Du har muligheden for aktivt at tage stilling til, hvem der skal varetage dine interesser, når du ikke selv kan.
  2. Når du har en fremtidsfuldmagt kommer der ikke en for dig ukendt person til at styre dine økonomiske og personlige forhold.
  3. Med en fremtidsfuldmagt kan du sammensætte fuldmagten, så den giver akkurat de beføjelser, som du synes.
  4. Der er en almindelig tryghed forbundet med at vide, at alt er i orden, hvis du på et tidspunkt måtte blive syg.
  5. Det er nemt og hurtigt at lave en fremtidsfuldmagt, og du kan derfor på et kort tidsrum sikre dine interesser på lang sigt.

Er der nogen begrænsninger for, hvilke personer der kan lave en fremtidsfuldmagt?

Fremtidsfuldmagt er en dokumentation, der giver en anden person lov til at træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det. Det kan være på grund af alder, sygdom eller andre årsager. Disse beslutninger kan være at rimelig vidtgående og indgribende karakter, og derfor er der også nogle regler for, hvem der må oprette en fremtidsfuldmagt.

  1. Aldersgrænse: Før du må oprette en fremtidsfuldmagt skal du være minimum 18 år, og der er derfor en klar aldersgrænse for, hvornår du må oprette en fremtidsfuldmagt.
  2. Fornuft: Du skal være i stand til at forstå indholdet af fuldmagten og handle såkaldt fornuftsmæssig. Det vil sige at du også kan overskue konsekvenserne af det indhold, som du har nedskrevet i din fremtidsfuldmagt.
  3. Regler om værgemål: Det gælder samtidig at du ikke må oprette en fremtidsfuldmagt, hvis du er under værgemål.

Se også: Indenfor disse områder kan Jura-Docs også hjælpe dig

Skal du have en lægeerklæring før du må oprette en fremtidsfuldmagt?

Nej, mange mennesker tror måske, at du først kan få en fremtidsfuldmagt, når du med lægefaglig dokumentation kan fortælle, at du er syg. Det er dog ikke tilfældet, og du kan altså godt udarbejde en fremtidsfuldmagt uden det offentlige og kommunens tilsagn, hvis du blot overholder de krav som nævnt i afsnittet ovenfor.

Læs om vores priser her

Få din fremtidsfuldmagt som pdf på 10 minutter

Et pdf-format er et meget anvendeligt format, når du ønsker at have en sikker elektronisk udgave af din fremtidsfuldmagt. Derfor er der mange, som vil have deres fremtidsfuldmagt i et pdf-dokument. Alligevel er det for mange ikke helt enkelt at få deres fremtidsfuldmagt som pdf.

Hos Jura-Docs kan du oprette din fremtidsfuldmagt med vores guide lige her. På den måde har vi gjort det nemt og overskueligt for dig. Væsentligt for udarbejdelsen af en fremtidsfuldmagt er, at den bliver personlig, hvorfor du skal tage dig tid til at sammensætte den efter dine behov. I den proces yder vi naturligvis hjælp til dig, hvis du ønsker det.

Når du har lavet din personlige fremtidsfuldmagt, hvor du som fuldmagtsgiver har betroet dine nærmeste i forhold til at varetage dine interesser på sigt, modtager du en email. Denne email indeholder din fuldmagt, som du derefter nemt kan konvertere til et pdf-dokument. Dermed får du altså et dokument på din computer med de oplysninger, som du har nedskrevet i din fremtidsfuldmagt

Har du spørgsmål vedrørende fremtidsfuldmagter?

Er du i tvivl om, hvordan du får din fremtidsfuldmagt som pdf eller har du andre spørgsmål i forbindelse med fremtidsfuldmagter?

Så kan du altid ringe til os på tlf. +45 42 90 13 00 eller skrive til os på [email protected]

Vi ser frem til at hjælpe dig.