Fremtidsfuldmagt: Gratis skabelon eller professionel? Download her

Selvom det kan være fristende at bruge en gratis skabelon, når du udarbejder din fremtidsfuldmagt, er det vigtigt at pointere, at det aldrig er en god idé. 

Det er bedre at investere i en professionelt udarbejdet skabelon, da den giver dig sikkerhed for, at alle de nødvendige oplysninger er med, og at dokumentet er juridisk korrekt. 

Se også: Opret en fremtidsfuldmagt lige her

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er et juridisk gyldigt dokument, der giver en anden person lov til at træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det. Det kan være i tilfælde af sygdom, ulykke eller andre situationer, hvor du ikke er i stand til at træffe beslutninger.

Ved oprettelse af en fremtidsfuldmagt har du dermed rådigheden over hvilken konkret person eller personer, der skal repræsentere dig i tilfælde, hvor du ikke selv kan. Den valgte person kan dog kun varetage nogle interesser og ikke eksempelvis skære nogle personlige forhold væk eller oprette et testamente på dine vegne.

Når din fremtidsfuldmagt er oprettet vil den blive sendt ind i Fremtidsfuldmagtsregistret. Dernæst vil det blot blive gemt i registeret, og vil først træde i kraft den dag, hvor du ikke selv kan varetage dine interesser.

Hvorfor skal du have en fremtidsfuldmagt?

Fremtidsfuldmagten kan være et meget vigtigt dokument, hvis der sker noget pludseligt, som gør, at du ikke kan varetage dine egne interesser længere. Hvis du ikke har lavet en sådan fuldmagt kan det blive en tilfældig person valgt af staten, der blandt andet skal varetage din økonomi.

Med en fremtidsfuldmagt giver det dig derimod mulighed for at bestemme, hvem der skal træffe beslutninger på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det. Det kan være meget trygt at vide, at dine interesser er i gode hænder, hvis du udvikler en sygdom. Af den grund fungerer fremtidsfuldmagter altså som en tryghedsskabende faktor og en sikkerhed i og med du har taget stilling til, hvad der skal ske i situationer, hvor du ikke længere kan varetage din egen økonomi.

Læs også: Hvad er Jura-Docs?

Hvad skal en fremtidsfuldmagt indeholde?

En fremtidsfuldmagt skal indeholde en række informationer, som skal sikre, at den person, du har udpeget, har de rette beføjelser til at træffe beslutninger på dine vegne. Dette kan blandt andet være:

  • Navn, adresse og CPR-nummer på dig selv som fuldmagtsgiver
  • Navn, adresse og CPR-nummer på den person, du har udpeget som din fuldmægtige
  • En beskrivelse af de beføjelser, som den person har
  • En beskrivelse af de situationer, hvor den person skal træffe beslutninger f.eks. i forbindelse med uddeling af gaver
  • En underskrift fra dig selv

Læs mere om fremtidsfuldmagter her

Hvad koster det at lave en fremtidsfuldmagt?

Det er meget forskelligt alt efter hvilken løsning du vælger. Hvis du eksempelvis vil have en advokat til at udføre arbejdet kan det hurtigt blive meget dyrt.

Hos Jura-Docs har vi to forskellige løsninger i forhold til pris. Du kan enten benytte dig af vores guide, hvor du udarbejder fuldmagten selv. Dette koster 249 kroner. Samtidig kan du vælge en løsning, hvor vi laver det hele og yder ubegrænset rådgivning og vejledning til dig. Denne løsning koster 699 kroner.

Dertil kommer der altid et notargebyr på 300 kr.

Læs mere om vores priser her

Benyt vores formular, der sparer dig både tid og penge

Når du har besluttet dig for, at du ønsker at lave en fremtidsfuldmagt grundet, at du eksempelvis er kommet op i årene eller du blot ønsker en ekstra sikkerhed, er effektivitet et nøgleord.

Vi tilbyder dig en løsning, hvor du med gennemgang af 4 yderst simple trin nemt og hurtigt kan få din fremtidsfuldmagt mellem hænderne:

  1. Udfyld vores online formular
  2. Modtag din fremtidsfuldmagt på email
  3. Underskriv din fuldmagt digitalt
  4. Slutteligt vedstår du din fremtidsfuldmagt foran en notar

Hvis du benytter dig af denne løsning hvor du, med hjælp undervejs, selv laver din fremtidsfuldmagt til 249 kr. vil du spare 2250 kr. i forhold til, hvis du fik en advokat til at udarbejde en fremtidsfuldmagt for dig. Samtidig sparer du også en masse tid, da det kun tager i omegnen af 10 minutter at lave din fremtidsfuldmagt hos os.

Læs også: Hvad kan Jura-Docs også tilbyde dig?

Har du spørgsmål til hvordan du laver en fremtidsfuldmagt?

Er du stadig i tvivl om, hvordan du skal lave en fremtidsfuldmagt, eller sidder du med nogle mere generelle spørgsmål til, hvad en fremtidsfuldmagt er?

Så kan du altid ringe til os på tlf. +45 42 90 13 00 eller skrive til os på [email protected].

Du kan også oprette din egen fremtidsfuldmagt lige her

Vi ser frem til at hjælpe dig hele vejen gennem processen.