Testamente skabelon - Alt du behøver at vide

Hvad skal mit testamente indeholde, og hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg opretter det? Når du skal oprette dit testamente, kan du med fordel tage udgangspunkt i en skabelon. Den kan hjælpe dig med at få alle vigtige oplysninger med i dit testamente, så du er sikker på, at dine ønsker vil blive efterlevet og skrevet ned på korrekt vis.

Hvorfor skal jeg oprette et testamente ud fra en skabelon?

At oprette et testamente ud fra en skabelon kan være en god måde at sikre, at alle dine ønsker bliver respekteret. Det er vigtigt at dit testamente er skrevet korrekt, og en skabelon kan her sørge for, at alle de nødvendige detaljer inkluderes. En skabelon garanterer desuden, at alle nødvendige formularer og dokumenter er udfyldt og udført juridisk korrekt. Vælger du at skrive dit testamente uden nogen form for rådgivning risikerer du, at det bliver fuld af mangler og ikke er gyldigt.

Hvor kan jeg finde testamente skabeloner?

Hvis du er på udkig efter en skabelon til dit testamente, er det en god idé at lede online. Her er et stort udvalg af skabeloner, som du kan downloade og udfylde for at oprette et gyldigt testamente. Du kan finde mange gratis skabeloner på internettet, hvor du kan udfylde dine ønsker og selv printe dit testamente ud. Vi vil dog altid anbefale, at du betaler for at få en professionelt udarbejdet skabelon, da det er den sikreste måde, at dokumentet udarbejdes juridisk korrekt. Hos Jura-Docs tilbyder vi blandt andet en skabelon til testamenter for ægtefæller, samlevende og til enlige.

Opret dit testamente ud fra vores skabelon her

Forskellige skabeloner

Testamente for ægtefæller

Som ægtefæller arver I hinanden på grund af arvelovens regler, men hvis I gerne vil sikre hinanden bedst muligt, er det en god ide at oprette et testamente. Herved kan I fordele jeres arv præcis, som I ønsker. Hos Jura-Docs kan I selv lave testamentet ud fra en formular eller få os til at lave det hele.

Læs mere om testamente for ægtefæller og priser

Testamente for samlevere

Hvis du og din samlever gerne vil arve hinanden, er det nødvendigt med et samlevertestamente. Vi tilbyder både, at du kan oprette dit testamente ud fra en formular eller med ubegrænset rådgivning.

Læs mere om testamente for samlevere og priser

Testamente for enlige

Hvis du er enlig, er det en klar anbefaling, at du opretter et testamente, om du så har børn eller ej. Her kan du selv bestemme, hvordan arven skal fordeles mellem dine arvinger, eller at den ikke tilfalder staten, hvis du ikke har nogle arvinger. Hos os kan du selv udarbejde testamentet ud fra en formular eller få os til at lave hele testamentet.

Læs mere om testamente for enlige og priser

Børnetestamente

Et børnetestamente sørger for, at du selv har retten til at vælge de bedste værger for dine børn i tilfælde af, at du skulle gå bort, inden børnene bliver myndige. Du kan oprette et børnetestamente ved at udfylde vores formular eller betale et højere beløb for, at vi laver det hele.

Læs mere om børnetestamente og priser

Fremtidsfuldmagt

Med en fremtidsfuldmagt sikrer du dig selv, hvis du går hen og bliver syg, så du ikke længere kan tage vare på dine egne handlinger og økonomi. Du kan både lave din fremtidsfuldmagt ud fra vores formular eller få os til at udarbejde den.

Læs mere om en fremtidsfuldmagt og priser

Ægtepagt

Med en ægtepagt kan I fjerne jeres formuefællesskab og i stedet have jeres individuelle formuer. Der findes forskellige former for ægtepagter. Hos os kan du enten selv lave din ægtepagt ud fra en formular eller få os til at lave den.

Læs mere om ægtepagter og priser

Samejeoverenskomst

En samejeoverenskomst kan oprettes mellem personer, der deler fast ejendom sammen. Hermed sørger I for, at jeres forpligtelser over ejendommen overholdes. Ved oprettelse af en samejeoverenskomst kan I betale for selv at lave den ud fra en formular eller betale et højere beløb, hvor vi udarbejder den.

Læs mere om samejeoverenskomst og priser

Skal jeg stadig underskrive mit testamente, når det udarbejdes ud fra en skabelon?

Når du anvender en skabelon til udarbejdelsen af dit testamente, gælder de samme regler for underskrivelse af testamentet, som hvis du ikke har anvendt en skabelon til at lave dit testamente.

Ved underskrivelse af et notartestamente bekræfter notaren altså din underskrift på dit testamente, så ægtheden er garanteret. Du anbefales at oprette denne type testamente.

Vælger du at oprette et vidnetestamente, skal du ved underskrivelse sørge for, at to vidner overværer underskrivelsen og ikke har nogen involvering eller økonomisk interesse i testamentet. Et eksempel på hvem der ikke må være vidner, er dine arvinger eller personer, der er tilknyttet dem.

Læs også: Vigtige testamente-regler du skal kende i 2023

Er der nogen risici ved at bruge en testamente skabelon?

Der er mange, som anvender testamente skabeloner til at oprette deres testamenter. Ofte vil det være fyldestgørende, men der kan være nogle risici forbundet med det, som du skal være opmærksom på.

Testamente skabeloner er ikke nødvendigvis lavet af fagpersoner, hvilket betyder, at der ikke tages højde for den konkrete situation, som testamentet skal dække. Derudover kan skabelonen indeholde ufuldstændige eller forældede lovbestemmelser.

Det er altså vigtigt at søge professionel assistance, hvis du ønsker at benytte dig af en testamente skabelon. Herved sikrer du bedst, at dit testamente overholder de gældende love og bestemmelser.

Hos Jura-Docs har vi eksperter siddende til at udarbejde formularer, der passer til dine behov og opfylder de aktuelle lovbestemmelser for oprettelsen af et testamente.

Testamente - lav selv eller få fuld rådgivning!