Skøde overdragelse mellem ægtefæller

Skal begge ægtefæller på skødet, eller har du brug for at lave en 100% skøde overdragelse mellem ægtefæller? Det hjælper vi rigtig gerne med for kun 1.395,-. Det betyder ikke noget om det er i forbindelse med en handel eller som en gave, at du skal have begge ægtefæller på skøde.

Indhold

  Ved skødeoverdragelses mellem ægtefæller tilkommer også en tinglysningsafgift til staten som du kan læse mere om lige nedenfor.

  Tinglysningsafgift skøde ægtefæller

  Tinglysningsafgift for skøde mellem ægtefæller vil afhænge af hvordan man vælge at ”handle” ægtefællerne imellem. I kan handle på helt almindelige markedsvilkår, som alle har ret til uanset om man er ægtefæller, samlevende eller helt fremmede. Her vil afgiften være 0,6% af købesummen samt en fast afgift på 1.850 kr.

  I kan også vælge at ejendommen skal gives som gave. Ved gave, vil afgiften som det mindst mulige være en afgift på 0,6% af 85% af den offentlige vurdering (for andelen af ejendommen som handles, hvis ikke hele ejendommen). Dertil kommer en fast afgift på 1.850 kr. Et eksempel er hvis den offentlige vurdering er kr. 900.000 og du overdrager halvdelen af ejendommen, så vil afgiften være 0,6% af 50% af 85% af 900.000 plus 1.850. - i alt en afgift på kr. 4.150.

  Hvis I har modtaget en af de nye offentlige vurderinger, så vil det være 80% man bruger i stedet for 85%.

  Se evt. mere her.

  Skøde ægtefæller – ”konefinten”

  Hvis man overdrager hele ejendommen til sin kone, så kaldes det også ”konefinten”. Dette gøres af nogen for at beskytte ejendommen mod kreditorer, f.eks. hvis en driver selvstændig virksomhed.

  Da ægtefæller gerne må give hinanden store gaver, uden at det vil udløse gaveafgift, er dette helt lovligt. MEN, dette skal dog være sket inden den ene ægtefælle får økonomiske problemer. Hvis dette ikke er tilfældet, så kan kreditorer have held med at omstøde gaven.