Ægtepagt eksempel: Sådan laver du en gyldig ægtepagt

En ægtepagt er et vigtigt juridisk dokument, som kan hjælpe dig og din ægtefælle med at beskytte jeres økonomiske interesser i tilfælde af skilsmisse eller dødsfald. I denne artikel kan du få en grundig forståelse af, hvad en ægtepagt er, hvorfor det er vigtigt at oprette den og hvad den skal indeholde.

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er en aftale mellem ægtefæller, der fastlægger deres rettigheder og forpligtelser i tilfælde af skilsmisse eller død. En ægtepagt er et vigtigt redskab, der kan give en tryg og forudsigelig fremtid for både dig og din ægtefælle.

Læs mere om hvad en ægtepagt er her

Formålet med en ægtepagt

 • Beskyttelse af formue ved skilsmisse eller separation er en af de vigtigste årsager til at oprette en ægtepagt. Det kan være med til at sikre, at ens personlige og forretningsmæssige formue ikke bliver delt ligeligt mellem ægtefællerne efter et eventuelt brud.

 • Arveforhold og fordeling af boet ved dødsfald er også noget, som man skal tage højde for i en ægtepagt. Det kan give tryghed i forhold til arv og deling af boet, hvis der skulle ske noget uventet.

 • En anden vigtig faktor i en ægtepagt kan være sikring af særeje, fx. virksomhedseje eller arveforskud.

Hvorfor skal man oprette en ægtepagt?

Helt overordnet giver en ægtepagt økonomisk tryghed og sikkerhed, samt afklaring og klarhed over arv og bo ved dødsfald eller skilsmisse. Det er derfor en investering i fremtiden at få oprettet en ægtepagt, da der her tages højde for uforudsete omstændigheder i jeres fremtid.

En ægtepagt kan fastsætte regler for både økonomiske og personlige forhold, såsom arv, pension og skilsmisse. Derfor anbefales det altid at søge juridisk rådgivning og hjælp ved oprettelse af en ægtepagt.

Fordele ved at oprette en ægtepagt

Der er flere fordele ved at oprette en ægtepagt, når man indgår ægteskab. Her er fire af fordelene:

 1. En ægtepagt sikrer den enkelte parts økonomiske rettigheder i et ægteskab
 2. En ægtepagt kan være med til at sikre arven til børn fra tidligere forhold
 3. En ægtepagt undgår tvister om formue og ejendom ved skilsmisse eller død
 4. En ægtepagt giver mulighed for at fastlægge særeje

Læs mere om fordelene ved ægtepagt her

Hvordan laver man en ægtepagt?

Det er afgørende, at jeres ægtepagt omhandler alle de behov og ønsker, I har omkring særeje. Jura-Docs gør det nemt for jer at oprette en ægtepagt, da I blot skal svare på en række spørgsmål, der ikke tager mere end 10 minutter. Når I har udfyldt formularen, får I ægtepagten tilsendt på mail og kan underskrive den online.

Når ægtepagten er færdigudarbejdet, skal den indtastes i Tinglysningsrettens system, så I kan underskrive den elektronisk med MitID, hvorefter den skal tinglyses.

Opret jeres ægtepagt online her

Skulle der opstå spørgsmål eller komplikationer under oprettelsen af ægtepagten, sidder vi klar til at hjælpe jer. Kontakt os på tlf. 42 90 13 00 eller skriv til os på [email protected].

Hvad skal en ægtepagt indeholde?

Herunder ses en oversigt over hvilke punkter, der indgår i en ægtepagt.

 • Jeres fulde navn og fødselsdato
 • Hvilken type særeje formuen/aktiverne er. Læs om de forskellige typer af særeje her
 • Oplysninger omkring jeres ægteskab
 • Hvilke dele af jeres formuer, som ægtepagten omfatter
 • Hvad der skal ske i tilfælde af separation eller skilsmisse
 • Hvad der skal ske, hvis den ene ægtefælle dør
 • Hvad der skal ske, hvis ægteparret dør samtidig
 • Hvorvidt jeres pensioner skal være fælleseje eller særeje
 • En oversigt over jeres særeje - Hvem ejer hvad
 • Tinglysning af ægtepagten
 • Underskrift fra jer begge

Hvordan gøres en ægtepagt gyldig?

For at sikre gyldigheden af jeres ægtepagt, er det afgørende at få den tinglyst og registreret i det offentlige tinglysningssystem. Gør I ikke det, vil den ikke være gyldig. 

Dette kan Jura-Docs hjælpe med, når I opretter jeres ægtepagt hos os.

Lav jeres ægtepagt online her

Få professionel hjælp til at oprette en ægtepagt hos Jura-Docs

Overvejer I at oprette en ægtepagt? Så er det en fordel at søge professionel vejledning og hjælp for at sikre, at jeres ægtepagt er juridisk bindende og dækker alle jeres behov. Hos Jura-Docs tilbyder vi netop denne service.

Vi er eksperter i at hjælpe vores kunder med at oprette juridiske dokumenter, herunder ægtepagter, testamenter, skøder og fremtidsfuldmagter, der giver tryghed og sikkerhed for fremtiden. Vi tilbyder personlig rådgivning, så I kan være sikre på at få den ægtepagt, der passer bedst til jeres behov.

Kontakt os i dag, og lad os hjælpe jer med at sikre jeres fremtidige økonomiske og personlige interesser.

Ring på 42 90 13 00 eller skriv til os på [email protected]